Fotó: Cookpad
Ha egyedi, izgalmas köretre vágytok, érdemes megpróbálkozni a mézes, fűszeres karfiol receptjével, biztosan nem a megszokott ízt kapjátok.
A klasszikus köret, mint a rizs és a krumpli egy idő után unalmassá válik, ilyenkor érdemes szétnézni a különleges köretek háza táján, és izgalmas receptekkel gazdagítani a repertoárt. A sütőben pirult mézes karfiol nem egy bonyolult fogás, ráadásul egészséges és szénhidrátszegény is. A karfiolrózsák mézes, fűszeres mázban mártóznak meg, majd kerülnek a sütőbe, ahol puha, ragacsos és ellenálhatatlan formában kerülnek újra elő.
500 g karfiol
2 ek chiliszósz (nem túl erős)
2 ek méz
1 ek olívaolaj
só, bors
kurkuma
Sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, tálba tesszük.
Egy tálkában összekeverjük az olajat a mézzel és a chiliszósszal. A karfiolrózsákat sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés kurkumával is megszórjuk.
A mázba egyenként beleforgatjuk a karfiolrózsákat, úgy hogy mindenhol befedje a zöldséget.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd sütőbe toljuk, és 35-40 percig sütjük, ameddig meg nem pirul a karfiol. Sütőből kivéve azonnal, forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…