Ez a recept egy forró nyári délutánon született, amikor valami könnyű és frissítő tésztát szerettem volna készíteni, ami mégis telis-tele van ízzel. A citromos spagetti tökéletes választás volt, hiszen a friss citromlé és a parmezán sajt kombinációja egy könnyed, mégis ízletes fogást eredményezett. Azóta ez a tészta az egyik kedvencem lett, amit gyakran készítek, amikor egy gyors és ízletes ételre vágyom.

Hozzávalók

  • 400 g spagetti
  • 2 nagy citrom (héja és leve)
  • 100 ml extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 50 g frissen reszelt parmezán sajt
  • Friss petrezselyem, apróra vágva
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Tészta főzése: Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet, és főzzük meg benne a spagettit az utasítások szerint, amíg al dente nem lesz. Szűrjük le, de tartsuk meg egy keveset a főzővízből.
  2. Szósz elkészítése: Amíg a tészta fő, egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirítsuk addig, amíg illatos lesz, de ne barnuljon meg.
  3. Citrom és tészta: Adjuk hozzá a citrom levét és héját a serpenyőbe, majd jól keverjük össze. Adjuk hozzá a főtt spagettit, és forgassuk össze a citromos olajjal. Ha szükséges, adjunk hozzá egy keveset a főzővízből, hogy krémesebb legyen a szósz.
  4. Tálalás: Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és keverjük hozzá a frissen reszelt parmezánt és az apróra vágott petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Azonnal tálaljuk, friss petrezselyemmel és extra parmezánnal díszítve.

Ez a citromos spagetti tökéletes választás egy könnyű nyári ebédhez vagy vacsorához. A friss citrom és az olívaolaj könnyedsége, valamint a parmezán sajt gazdagsága együtt egy ízletes és frissítő tésztát eredményez, amit könnyű elkészíteni és élvezni.

author avatar
Nyers Marcell
Hirdetés: