Nincsen nyár kapros uborkasaláta nélkül, íme a tökéletes recept. 

A rántott csirke, krumplipüré, tejfölös uborkasaláta hármasa a szép közös vasárnapokat idézi, amikor összeült a család, és kalóriát nem számolva mindenki jóízűen falatozott az asztalról. Nem állítjuk, hogy reformkaja volt a javából, de tápláló volt és finom.

Mind közül a kapros uborkasaláta volt az abszolút befutó, ám akármilyen egyszerűnek is tűnik az elkészítése, a tökéletes arányokat nem olyan könnyű eltalálni. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy mennyi fokhagyma, cukor vagy éppen tejföl kerül bele, így ha kezdők vagyunk, akkor ne érzésből, hanem inkább recept alapján készítsük el.

Kapros uborkasaláta

  • 1 db kígyóuborka
  • 1 csokor kapor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 pohár tejföl
  • 2 tk
  • 1 ek porcukor
  • bors

Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, majd kikanalazzuk belőle a magokat és a puhább részeket.

Az uborkát kis kockákra vágjuk, a kaprot szintén apróra vágjuk, majd az uborkával együtt belerakjuk egy salátás tálba.

A fokhagymát egy fokhagymanyomó segítségével áttörjük, és a 2 pohár tejföllel, sóval és borssal együtt hozzáadjuk az uborkához.

Az egészet alaposan elkeverjük, közben megkóstoljuk, hogy kell-e még bele só vagy fűszer. Kb. 1 órára a hűtőbe rakjuk, hogy kellőképpen lehűljön, és az ízek is jól összeérjenek.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: