A pestós tonhalas tészta vaccsira is jó megoldás, mert gyorsan elkészül, és a gyomrot sem üli meg.
Sokszor méltattuk már a tésztás fogások előnyeit, és hogy ne ismételjük magunkat, most inkább ki is hagynánk azt a részt, hogy miért is olyan hasznosak a rohanós hétköznapokban. A pestós tonhalas tészta elkészítése nem egy nagy ördöngösség, ráadásul kevés alapanyag kell hozzá, így még az is előfordulhat, hogy boltba sem kell elmenni bevásárolni, mert otthon, a konyhában is mindent megtalálunk hozzá.
1 csomag tészta
1 üveg pesto (ha magad készítenéd: 8-10 szál bazsalikom, 2 evőkanál napraforgómag vagy fenyőmag, 5 dkg parmezán sajt, 2 dl olívaolaj)
250 g tonhal
150 g koktélparadicsom
ízlés szerint olívabogyó
parmezán
Ugyan kész pestóból is készíthetjük, ha inkább mégis a házi mellett döntenénk, akkor mindössze annyit kell tennünk, hogy a bazsalikomleveleket robotgépben pépesre daráljuk az olajjal, a reszelt parmezánnal és a napraforgómaggal együtt.
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.
Míg a tészta készül, a koktélparadicsomokokat és az olívabogyókat félbevágjuk.
Ha a tészta al dente, vagyis fogkemény, akkor leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd összekeverjük a pestóval. Hozzáadjuk a tonhalat, a paradicsomot, az olívabogyót, és ezekkel is jól elkeverjük.
Parmezánnal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…