A répás sütik függőséget okoznak: a répatorta-muffin egy percek alatt összeállítható desszert, amely illatos, puha, és egyszerűen lehetetlen abbahagyni. 

A répás sütiktől sokan idegenkednek, attól tartva, hogy a desszertből kiérződhet a zöldség íze. Ez teljesen indokolatlan félelem, ugyanis a répás finomságok nagy részében, ha valaki nem tud róla, akkor fel se tűnik neki, hogy miből is készült.

Bár a répatorta önmagában sem egy nagy vasziszdasz – a legfáradságosabb rész a répák lereszelése -, a muffin még ennél is egyszerűbb, egy igazi Jolly Joker, ha ránk jön az édesség utáni olthatatlan vágy.

répatorta-muffin
Fotó: Sugar Spun Run

Hozzávalók

150 g finomliszt
100 g zabpehelyliszt
120 g nádcukor
0.5 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
fahéj ízlés szerint
gyömbér ízlés szerint
100 g vaj
2 db tojás
2.5 dl tej
200 g sárgarépa

A krémhez

150 ml habtejszín
250 g mascarpone
3 ek porcukor
0.5 teáskanál narancsvirágvíz

Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd félretesszük.

A vajat felolvasztjuk, majd elkeverjük a felvert tojásokkal, és a tejjel együtt a száraz anyagokhoz adjuk. Robotgéppel az egészet összedolgozzuk, egészen addig, amíg csomómentes nem lesz a tészta. Ha túl sűrű lenne, mehet hozzá még egy kevés tejet.

A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük és hozzáforgatjuk a tésztához.

A muffinpapírok megtöltjük a masszával, majd 185 fokos sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Mielőtt nekiállnánk a díszítésnek, hagyjuk kihűlni a muffinokat.

A krémhez

A hideg tejszínt habbá verjük.

A mascarponét  cukorral és a narancsvirágvízzel kikeverjük, majd több részletben beleforgatjuk a tejszínhabot.

Habzsákba töltve kedvünk szerint fekdiszítjük vele a muffinokat.

Kész is az isteni krémes répatorta-muffin, jó étvágyat kívánunk hozzá.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!