Bár a tojásos reggeliknek igen széles a repertoárja, a felhőtojás az egyik legkülönlegesebb mind közül. 

Néhány évvel ezelőtt kapta fel az internet azt a különleges tojásos receptet, amely mindössze 10 perc alatt elkészül, és olyan guszta, hogy már a látványától is éhesek leszünk. A tojásfelhő a tükörtojás egyik egészségesebb alternatívája, ez ugyanis a sütőben sül, így nem igényel olajat az elkészítése. A felhő maga habbá vert tojásfehérjéből áll, erre kerül rá az aranyló tojássárgája, amitől nemcsak az ízvilág, de a látvány is igazán pazar lesz.

Most, hogy mindenkit kellőképpen felcsigáztunk, nem is szaporítanánk a szót, jöjjön inkább a dolog gyakorlati oldala!

Hogyan készül a felhőtojás?

A tojásokat feltörjük, a sárgáját és a fehérjét óvatosan szétválasztjuk.

A fehérjéket egy kevés sóval habbá verjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire egymástól viszonylag távol annyi felhőt formázunk a habból, amennyi tojássárgánk van.

A felhők közepére mélyedést készítünk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 6-8 percig sütjük.

A tojássárgákat a formázott kis mélyedésekbe helyezzük, és még 3-4 percre visszatoljuk a sütőbe. A látvány magáért fog beszélni, jó étvágyat kívánunk hozzá!

Az Instagramon érdemes inspirálódni a különféle felhőtojás-variációkból, #cloudeggs hastagre keresve találtok róla képeket.

https://www.instagram.com/p/BT9UT_WBHdk/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BTzUZA3jbbI/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BT9zuoyjup0/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BT9Se_rAa28/?utm_source=ig_embed

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: