Ha a klasszik, retró tojáskrém helyett inkább valami újat próbálnál ki, akkor dobd fel a húsvéti hidegtálat a ricottás változattal, amit könnyen és egyszerűen összedobhatsz, és mindenki imádni fogja. 

Tojáskrémet készíteni nem egy bonyolult változat, ráadásul millió és egy féle változat létezik belőle, csak a fantáziánk szab határt a variációknak. A ricotta azért is jó választás, mert finom, krémes lesz tőle a krém, és enyhe édeskés zamatot is kap tőle

Ricottás tojáskrém

5 tojás
250 g ricotta
3 ek tejföl
2 ek vaj
só, bors, zöldfűszerek

A tojást felrakjuk főni.

Közben a ricottát kikeverjük a tejföllel és a vajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a zöldfűszerekkel.

Ha a tojás megfőtt, megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk, és összeforgatjuk a ricottás krémmel.

Ha krémesebbre szeretnénk, akkor összeturmixoljuk az összetevőket.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!