A kókuszos édességeknek karácsonykor is nagy divatjuk van, az édes, ropogós keksz pedig tökéletes választás vendégváráskor. 

A sütemények, desszertek ugyanúgy hozzátartoznak a karácsonyhoz, mint a halászlé, a töltött káposzta vagy épp a mákos guba. A krémes sütemények és a különféle krémdesszertek mellett az illatos, omlós kekszek is nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen napokig el lehet őket tárolni egy fémdobozban, sőt ajándékként is adhatóak.

Millió és egy féle ízésítés létezik belőlük, a hagyományos ünnepi kekszektől elkezdve a különlegesebb variációkig. Mi most egy villámgyorsan és egyszerűen összeállítható kekszet mutatunk, aminek kifejezetten jót tesz, ha néhány napig pihentetik egy fedeles fémdobozban.

Kókuszos keksz

200 g margarin
150 ml kristálycukor
1 teáskanál vaníliás cukor
250 ml kókuszreszelék
4 teáskanál sütőpor
500 ml búzaliszt

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tésztából korongokat gyúrunk, majd picit ellapítgatjuk őket (ha szeretnénk, egy villát is belenyomhatunk, szép csíkos lesz tőle a sütemény).

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egymástól nagyobb távolságban elhelyezzük benne a süteményeket.

Előmelegített sütőbe toljuk, majd a sütő középső részében kb. 12-15 percig sütjük.

Ebből az adagból körülbelül 30-35 darab keksz süthető mérettől függően. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!