PHOTO: ERIK BERNSTEIN; FOOD STYLING: SPENCER RICHARDS
Nem sok levessel találkoztunk ami kiadósabb, sajtosabb és tökéletesebb mint a brokkolis sajtos leves.
Tökéletes választás hűvös estéken, téli éjszakákon, de ha egyszer bele kóstolsz rájössz, hogy bármikor megennéd 🙂 Ez a leves amúgy egy amerikai klasszikus, és a melegség és a kényelem szinonimája.
AZ ÖSSZETEVŐK 4 főre
4 evőkanál vaj
1 közepes vöröshagyma apróra vágva
2 szár zeller, vékonyra szeletelve
1/4 csésze liszt
3 csész. alacsony csirke alaplé
só
Frissen őrölt fekete bors
1 nagy fej brokkoli, apróra vágva
1 nagy sárgarépa, lereszelve
2 csésze tej
3 csésze aprított cheddar, plusz még a köretnek
Baguette, tálaláshoz
Elkészítés:
Egy nagy fazékban közepes lángon olvasszuk fel a vajat. Adjuk hozzá a hagymát és a zellert, és főzzük puhára kb. 5 percig. Adjuk hozzá a lisztet és 1 percig hagyjuk főni. Lassan adjuk hozzá a csirke alaplevet (ha nincs akkor a vízet), és ízesítsük sóval, borssal.
Adjuk hozzá a brokkolit és a sárgarépát. Forraljuk fel, és főzzük tovább alacsony lángon (takarékon). 20 percig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ezután lassan adjuk hozzá a tejet és forraljuk fel, majd keverjük hozzá a cheddart is.
Sóval, borssal ízesítjük, majd a tetejére tegyünk még a cheddart. Bagettel tálaljuk.
Tápérték (adagonként): 651 kalória, 33 g fehérje, 26 g szénhidrát, 4 g rost, 10 g cukor, 48 g zsír, 27 g telített zsír, 971 mg nátrium
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…