Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor hirtelen vendégeink érkeztek, gyorsan kellett valami finom nasit készítenem. A hűtőben találtam cheddart és parmezánt, valamint egy csomag sós kekszet. Az ötlet hamar megszületett, és a végeredmény mindenkit lenyűgözött. Azóta is gyakran készítem ezt a ropogós sajtos finomságot, mert gyors, egyszerű és rendkívül ízletes.

Hozzávalók:

  • 200 g cheddar sajt, reszelve
  • 100 g parmezán sajt, reszelve
  • 1 csomag sós keksz
  • Friss szőlő és dió a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Egy tálcára helyezzük a sós kekszeket, és szórjunk rájuk reszelt cheddart és parmezánt.
  3. Süssük a sütőben 5-7 percig, vagy amíg a sajt megolvad és aranybarnára sül.
  4. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni.
  5. Tálaljuk a sajtos ropogósokat friss szőlővel és dióval egy rusztikus fa tálalódeszkán.

A kép illusztráció

author avatar
Nyers Marcell
Hirdetés: