Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor hirtelen vendégeink érkeztek, gyorsan kellett valami finom nasit készítenem. A hűtőben találtam cheddart és parmezánt, valamint egy csomag sós kekszet. Az ötlet hamar megszületett, és a végeredmény mindenkit lenyűgözött. Azóta is gyakran készítem ezt a ropogós sajtos finomságot, mert gyors, egyszerű és rendkívül ízletes.
Hozzávalók:
- 200 g cheddar sajt, reszelve
- 100 g parmezán sajt, reszelve
- 1 csomag sós keksz
- Friss szőlő és dió a tálaláshoz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- Egy tálcára helyezzük a sós kekszeket, és szórjunk rájuk reszelt cheddart és parmezánt.
- Süssük a sütőben 5-7 percig, vagy amíg a sajt megolvad és aranybarnára sül.
- Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni.
- Tálaljuk a sajtos ropogósokat friss szőlővel és dióval egy rusztikus fa tálalódeszkán.
A kép illusztráció