Fotó:allreceipes.com
Kevés hozzávalóból is könnyen elkészíthető ezt a serpenyőben sült sertésszeletet. A hangsúly végig a sertéshús nagyszerű izén van, amely tökéletesen kombinálható erősebb fűszerekkel is, ha valaki a markánsabb ízeket kedveli.
Ezzel a szinte “pár” perc alatt, gyorsan elkészíthető receptünkkel az egyik kedvenc fogásunkat szeretnénk nektek bemutatni nektek. A magyar konyhában a karaj sütése magában is isteni, de mi most egy pici liszttel megbolondítottuk az egészet.
Hozzávalók 4 személyre
4 db sertés karaj ( csontozott )
1,5 csésze étolaj
só ( lehet fokhagymás is)
őrölt fekete bors vagy tarka bors
2,5 ek liszt
A karaj szeleteket mosd meg, csepegtesd le. Mind a két oldalát sózzuk és borsozzuk meg, majd óvatosan hintsük meg liszttel. (ne forgassuk bele). Egy serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olajat és óvatosan tegyük bele a szeleteket. Ezeket kb 4,5 perc alatt barnára sütjük. Amikor barna a hús széle, fordítsuk meg a másik oldalra. Süsd tovább 4,5 percig.
Extra íz érdekében, szárított fűszernövényeket tegyünk a lisztbe – mi petrezselyemmel kedveljük – és azzal szórjuk meg a nyers hússzeleteket.
Köretnek szinte bármit elvisel, de mi most a tormás krumplipürét ajánljuk nektek!
Jó étvágyat!
A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…
Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…
A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…
A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…