Serpenyőben sült sertésszelet

Kevés hozzávalóból is könnyen elkészíthető ezt a serpenyőben sült sertésszeletet. A hangsúly végig a sertéshús nagyszerű izén van, amely tökéletesen kombinálható erősebb fűszerekkel is, ha valaki a markánsabb ízeket kedveli.

Ezzel a szinte “pár” perc alatt, gyorsan elkészíthető receptünkkel az egyik kedvenc fogásunkat szeretnénk nektek bemutatni nektek. A magyar konyhában a karaj sütése magában is isteni, de mi most egy pici liszttel megbolondítottuk az egészet. 

Hozzávalók 4 személyre

4 db sertés karaj ( csontozott )
1,5 csésze étolaj
só ( lehet fokhagymás is)
őrölt fekete bors vagy tarka bors
2,5 ek liszt

A karaj szeleteket mosd meg, csepegtesd le. Mind a két oldalát sózzuk és borsozzuk meg, majd óvatosan hintsük meg liszttel. (ne forgassuk bele). Egy serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olajat és óvatosan tegyük bele a szeleteket. Ezeket kb 4,5 perc alatt barnára sütjük. Amikor barna a hús széle, fordítsuk meg a másik oldalra. Süsd tovább 4,5 percig. 

Extra íz érdekében, szárított fűszernövényeket tegyünk a lisztbe – mi petrezselyemmel kedveljük – és azzal szórjuk meg a nyers hússzeleteket. 

Köretnek szinte bármit elvisel, de mi most a tormás krumplipürét ajánljuk nektek!

Jó étvágyat!

Hanna

Recent Posts

Könnyű és friss: Csirkés Cézár Wrap – Neked, ha gyorsan valami jót ennél

Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…

1 hét ago

Sajtos-baconös sült krumpli pikáns pepperoncinivel

Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…

1 hét ago

Mi lenne, ha holnap reggel máshogy kezdenéd a napod?

Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…

2 hét ago

Te is ott ragadtál valahol egy üres reggeli asztalnál?

Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…

2 hét ago

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 hét ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 hét ago