A sonkás tészta közkedvelt és utánozhatatlan étel, amit pikk-pakk összedobhatsz munka után is, mivel alig van vele macera. 

A sonkás tészta gyors, kiadós és nagyon finom, legyen szó bármely változatáról, merthogy millió és egy féle verzióban szervírozhatjuk ezt az ételt. A zöldborsó és a sonka nagyon jól harmonizál egymással, a tejszín pedig a krémességről, selymességről gondoskodik.

Sonkás tészta zöldborsóval

1 csomag tészta
20 dkg sonka
1 vöröshagyma
20 dkg mirelit zöldborsó
2 dl tejszín
0.5 dl tej
1 ek fehérliszt
só, bors
parmezán

A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni. A zöldborsót egy külön edényben feltesszük főni.

Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, és ropogósra sütjük.

Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a megfőtt zöldborsót, a liszttel csomómentesre kikevert tejet, és összeforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A megfőtt tésztát összekeverjük a mártással. Parmezánnal megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!