A sonkás tészta közkedvelt és utánozhatatlan étel, amit pikk-pakk összedobhatsz munka után is, mivel alig van vele macera.
A sonkás tészta gyors, kiadós és nagyon finom, legyen szó bármely változatáról, merthogy millió és egy féle verzióban szervírozhatjuk ezt az ételt. A zöldborsó és a sonka nagyon jól harmonizál egymással, a tejszín pedig a krémességről, selymességről gondoskodik.
1 csomag tészta
20 dkg sonka
1 vöröshagyma
20 dkg mirelit zöldborsó
2 dl tejszín
0.5 dl tej
1 ek fehérliszt
só, bors
parmezán
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni. A zöldborsót egy külön edényben feltesszük főni.
Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, és ropogósra sütjük.
Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a megfőtt zöldborsót, a liszttel csomómentesre kikevert tejet, és összeforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A megfőtt tésztát összekeverjük a mártással. Parmezánnal megszórva tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…