A sonkás tészta közkedvelt és utánozhatatlan étel, amit pikk-pakk összedobhatsz munka után is, mivel alig van vele macera.
A sonkás tészta gyors, kiadós és nagyon finom, legyen szó bármely változatáról, merthogy millió és egy féle verzióban szervírozhatjuk ezt az ételt. A zöldborsó és a sonka nagyon jól harmonizál egymással, a tejszín pedig a krémességről, selymességről gondoskodik.
1 csomag tészta
20 dkg sonka
1 vöröshagyma
20 dkg mirelit zöldborsó
2 dl tejszín
0.5 dl tej
1 ek fehérliszt
só, bors
parmezán
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni. A zöldborsót egy külön edényben feltesszük főni.
Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, és ropogósra sütjük.
Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a megfőtt zöldborsót, a liszttel csomómentesre kikevert tejet, és összeforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A megfőtt tésztát összekeverjük a mártással. Parmezánnal megszórva tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…
Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…
A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…
A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…