A sonkás tészta közkedvelt és utánozhatatlan étel, amit pikk-pakk összedobhatsz munka után is, mivel alig van vele macera.
A sonkás tészta gyors, kiadós és nagyon finom, legyen szó bármely változatáról, merthogy millió és egy féle verzióban szervírozhatjuk ezt az ételt. A zöldborsó és a sonka nagyon jól harmonizál egymással, a tejszín pedig a krémességről, selymességről gondoskodik.
1 csomag tészta
20 dkg sonka
1 vöröshagyma
20 dkg mirelit zöldborsó
2 dl tejszín
0.5 dl tej
1 ek fehérliszt
só, bors
parmezán
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni. A zöldborsót egy külön edényben feltesszük főni.
Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, és ropogósra sütjük.
Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a megfőtt zöldborsót, a liszttel csomómentesre kikevert tejet, és összeforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A megfőtt tésztát összekeverjük a mártással. Parmezánnal megszórva tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…