Fotó: Maggie Beer
Bár a klasszikus sült krumpli és a krumplipüré is nagyon finom, ha valamivel izgalmasabbra vágyunk, akkor próbáljuk ki a sörben sült rozmaringos burgonya receptjét.
A krumpli igazi jolly joker étel, szinte nincs olyan hús vagy zöldség, ami mellé ne esne jól. A tepsis rozmaringos krumpli nagyon egyszerűen elkészíthető, nem kell hozzá sok összetevő, a sörnek és a rozmaringnak köszönhetően pedig még különleges is.
Mivel a sör alkoholtartalma a sütés során elillan, gyerekeknek is nyugodt szívvel adható.
A burgonyát megtisztítjuk, és rusztikus darabokra vágjuk, majd folyó víz alatt 3-4 percig mossuk. Ez azért szükséges, hogy a keményítőt alaposan kimossuk belőle.
Sós vízben 15-20 percig főzzük, az sem gond, ha kicsit szétmállik a krumpli.
A megfőtt burgonyát leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Papírtörlőre téve leitatjuk róla a felesleges folyadékot. Hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
A kihűlt és száraz burgonyát egy tepsibe halmozzuk, ráfacsarjuk a citrom levét és meglocsoljuk sörrel.
Előmelegített sütőbe dugjuk, és 15-20 percig sütjük.
Ezután beledobjuk a kicsit összezúzott fokhagymagerezdeket és a rozmaring ágacskákat, kicsit megmozgatjuk, hogy mindenhol ropogósra süljenek.
Még melegen sózzuk, borsozzuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Szeretnél egy igazán különleges, ropogós és gyors vegetáriánus ételt készíteni? Próbáld ki ezt a spárga…
A gasztro csomagolás nem csupán az ételek védelmét szolgálja, hanem a vásárlók figyelmének felkeltésére és…
Te is ismered a jelenetet, ugye? Egy fárasztó nap után hazaérsz, a gyerek nyafog, hogy…
A gasztronómia világában a siker ma már nem csak a tányéron dől el. Egyre több…
Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy…
Ha eddig csak annyit tudtál a matcháról, hogy valami furcsa zöld por, amit a fiatalok…