Categories: KöretekReceptek

Sörben sült rozmaringos burgonya

Bár a klasszikus sült krumpli és a krumplipüré is nagyon finom, ha valamivel izgalmasabbra vágyunk, akkor próbáljuk ki a sörben sült rozmaringos burgonya receptjét. 

A krumpli igazi jolly joker étel, szinte nincs olyan hús vagy zöldség, ami mellé ne esne jól. A tepsis rozmaringos krumpli nagyon egyszerűen elkészíthető, nem kell hozzá sok összetevő, a sörnek és a rozmaringnak köszönhetően pedig még különleges is.

Mivel a sör alkoholtartalma a sütés során elillan, gyerekeknek is nyugodt szívvel adható.

Sörben sült rozmaringos burgonya

1 kg burgonya
4 szál rozmaring
4 gerezd fokhagyma
1 citromból nyert citromlé
fekete bors ízlés szerint
só ízlés szerint
200 milliliter sör (világos)

 

A burgonyát megtisztítjuk, és rusztikus darabokra vágjuk, majd folyó víz alatt 3-4 percig mossuk. Ez azért szükséges, hogy a keményítőt alaposan kimossuk belőle.

Sós vízben 15-20 percig főzzük, az sem gond, ha kicsit szétmállik a krumpli.

A megfőtt burgonyát leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Papírtörlőre téve leitatjuk róla a felesleges folyadékot. Hagyjuk kihűlni.

A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.

A kihűlt és száraz burgonyát egy tepsibe halmozzuk, ráfacsarjuk a citrom levét és meglocsoljuk sörrel.

Előmelegített sütőbe dugjuk, és 15-20 percig sütjük.

Ezután beledobjuk a kicsit összezúzott fokhagymagerezdeket és a rozmaring ágacskákat, kicsit megmozgatjuk, hogy mindenhol ropogósra süljenek.

Még melegen sózzuk, borsozzuk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Spárga tempura házi csiliolajjal – Könnyű, ropogós vegetáriánus recept otthonra

Szeretnél egy igazán különleges, ropogós és gyors vegetáriánus ételt készíteni? Próbáld ki ezt a spárga…

6 óra ago

Gasztro csomagolás: Több, mint papír és doboz

A gasztro csomagolás nem csupán az ételek védelmét szolgálja, hanem a vásárlók figyelmének felkeltésére és…

7 óra ago

„Anyaaaa, valami finomat akarok!” – 5 hamburger recept, amit még a válogatós gyerekek is imádni fognak

Te is ismered a jelenetet, ugye? Egy fárasztó nap után hazaérsz, a gyerek nyafog, hogy…

1 nap ago

Online gasztromárka építése: amit tudnod kell

A gasztronómia világában a siker ma már nem csak a tányéron dől el. Egyre több…

2 nap ago

Torma, ami nem viccel – új ízbomba húsvétra az Univertől!

Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy…

3 hét ago

Zöld csoda egy csészében – Miért isszák egyre többen a matcha teát?

Ha eddig csak annyit tudtál a matcháról, hogy valami furcsa zöld por, amit a fiatalok…

4 hét ago