Fotó: Saw what's cooking with Joan
A tavaszi borsóleves a zsenge borsótól lesz igazán finom, de egy kis galuska vagy tészta sem hiányozhat a levesből.
Az édes, ropogós és zsenge zöldborsó nagyon ízletes nyersen és főzve, és nem csak főzeléknek, de levesnek is kiváló. Készíthetjük fűszerpaprikával vagy fehéren is, a lényeg, hogy friss petrezselyem és sárgarépa is kerüljön a borsó mellé.
A karikákra vágott répát olajon megdinszteljük, majd hozzátesszük a borsót és az apróra vágott petrezselymet. Kb 15 percig pároljuk együtt. Ha szükségesnek érezzük, akkor egy nagyon kevés vizet is aláöntünk.
Megszórjuk 1 ek liszttel és 1.5 ek pirospaprikával, majd összekeverjük. Pici ideig pirítjuk.
Ezután felöntjük vízzel, ételízesítővel megszórjuk, majd hozzáadjuk az összes cukrot. Az egészet puhára főzzük, közben pedig kóstolgatunk, nem-e kell utánfűszerezni.
A galuska hozzávalóiból közepesen kemény nokedli tésztát keverünk, és vágódeszkáról vizes késsel a levesbe szaggatjuk. Kész is a tavaszi borsóleves, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…
Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…
A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…
A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…