A tejfölös uborkasaláta hatalmas kedvenc, amely még finomabb lesz, ha hónapos retket is teszünk bele. 

Kora tavasszal már terem a hónapos retek, így érdemes kihasználni, és minél több ételt készíteni belőle. A tejfölös uborkasaláta kigolyózhatatlan kedvenc a saláták közül, rántott, rakott és sok már magyaros étel mellé remekül illik, és szerintünk úgy a legfinomabb, ha friss, zsenge retek is kerül az uborka mellé.

Tejfölös uborkasaláta retekkel

1 db kígyóuborka
1 csokor hónapos retek
2 DL  tejföl
ek ecet
gerezd fokhagyma
1 tk cukor
pirospaprika (opcionális)
friss kapor 

Az uborkát és a retket alaposan megmossuk, és vékonyan legyaluljuk.

Az uborkát megsózzuk, és 30 percig hagyjuk állni.

A kaprot megmossuk, majd apróra vágjuk.

Miután az uborka levet eresztett, leszűrjük a levét, és alaposan kinyomkodjuk a zöldséget.

Az uborkát egy salátástálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, az ecetet, a zúzott fokhagymát, a cukrot és a kaprot, majd az egészet jó alaposan összekutyuljuk.

Kis tálkákban pirospaprikával és borssal meghintve tálaljuk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: