Póréhagymás burgonyakrémleves
Fotó: Betty Crocker

A póréhagymás krumplileves gyorsan és egyszerűen összedobható fogás, ami nem terheli meg a gyomrot, így akár vacsorára is jó választás lehet. 

A burgonyakrémleves sokak kedvence, ízletes és gyorsan elkészíthető fogás, amely minden évszakban jól tud esni. Ebben a receptben a burgonya mellett a póréhagyma is helyet kap, így még tartalmasabb és finomabb lesz a végeredmény.

Póréhagymás burgonyakrémleves

1 darab póréhagyma
½ kg burgonya
1 kanál vaj
1 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
5 dkg tejföl
2 csipet kakukkfű

friss petrezselyem

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, majd kis darabokra vágjuk. A póréhagymát felaprítjuk, és a vajon üvegesre pirítjuk.

Hozzárakjuk a krumplit, kicsit megfuttatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Belerakjuk a babérlevelet, megszórjuk a kakukkfűvel és ízlés szerint megsózzuk.

Forrástól számított 20 percig főzzük, ekkor eltávolítjuk a kakukkfüvet és a babérlevelet.

Botmixerrel összedolgozzuk, amíg finom, krém állagú nem lesz. Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!