A tejfölös uborkasaláta hatalmas kedvenc, amely még finomabb lesz, ha hónapos retket is teszünk bele.
Kora tavasszal már terem a hónapos retek, így érdemes kihasználni, és minél több ételt készíteni belőle. A tejfölös uborkasaláta kigolyózhatatlan kedvenc a saláták közül, rántott, rakott és sok már magyaros étel mellé remekül illik, és szerintünk úgy a legfinomabb, ha friss, zsenge retek is kerül az uborka mellé.
1 db kígyóuborka
1 csokor hónapos retek
2 DL tejföl
1 ek ecet
1 gerezd fokhagyma
1 tk cukor
pirospaprika (opcionális)
friss kapor
Az uborkát és a retket alaposan megmossuk, és vékonyan legyaluljuk.
Az uborkát megsózzuk, és 30 percig hagyjuk állni.
A kaprot megmossuk, majd apróra vágjuk.
Miután az uborka levet eresztett, leszűrjük a levét, és alaposan kinyomkodjuk a zöldséget.
Az uborkát egy salátástálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, az ecetet, a zúzott fokhagymát, a cukrot és a kaprot, majd az egészet jó alaposan összekutyuljuk.
Kis tálkákban pirospaprikával és borssal meghintve tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…