A tejfölös uborkasaláta hatalmas kedvenc, amely még finomabb lesz, ha hónapos retket is teszünk bele.
Kora tavasszal már terem a hónapos retek, így érdemes kihasználni, és minél több ételt készíteni belőle. A tejfölös uborkasaláta kigolyózhatatlan kedvenc a saláták közül, rántott, rakott és sok már magyaros étel mellé remekül illik, és szerintünk úgy a legfinomabb, ha friss, zsenge retek is kerül az uborka mellé.
1 db kígyóuborka
1 csokor hónapos retek
2 DL tejföl
1 ek ecet
1 gerezd fokhagyma
1 tk cukor
pirospaprika (opcionális)
friss kapor
Az uborkát és a retket alaposan megmossuk, és vékonyan legyaluljuk.
Az uborkát megsózzuk, és 30 percig hagyjuk állni.
A kaprot megmossuk, majd apróra vágjuk.
Miután az uborka levet eresztett, leszűrjük a levét, és alaposan kinyomkodjuk a zöldséget.
Az uborkát egy salátástálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, az ecetet, a zúzott fokhagymát, a cukrot és a kaprot, majd az egészet jó alaposan összekutyuljuk.
Kis tálkákban pirospaprikával és borssal meghintve tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…