Fotó: Divalicious Recipes
A tejfölös uborkasaláta hatalmas kedvenc, amely még finomabb lesz, ha hónapos retket is teszünk bele.
Kora tavasszal már terem a hónapos retek, így érdemes kihasználni, és minél több ételt készíteni belőle. A tejfölös uborkasaláta kigolyózhatatlan kedvenc a saláták közül, rántott, rakott és sok már magyaros étel mellé remekül illik, és szerintünk úgy a legfinomabb, ha friss, zsenge retek is kerül az uborka mellé.
1 db kígyóuborka
1 csokor hónapos retek
2 DL tejföl
1 ek ecet
1 gerezd fokhagyma
1 tk cukor
pirospaprika (opcionális)
friss kapor
Az uborkát és a retket alaposan megmossuk, és vékonyan legyaluljuk.
Az uborkát megsózzuk, és 30 percig hagyjuk állni.
A kaprot megmossuk, majd apróra vágjuk.
Miután az uborka levet eresztett, leszűrjük a levét, és alaposan kinyomkodjuk a zöldséget.
Az uborkát egy salátástálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, az ecetet, a zúzott fokhagymát, a cukrot és a kaprot, majd az egészet jó alaposan összekutyuljuk.
Kis tálkákban pirospaprikával és borssal meghintve tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…