Fotó: Divalicious Recipes
A tejfölös uborkasaláta hatalmas kedvenc, amely még finomabb lesz, ha hónapos retket is teszünk bele.
Kora tavasszal már terem a hónapos retek, így érdemes kihasználni, és minél több ételt készíteni belőle. A tejfölös uborkasaláta kigolyózhatatlan kedvenc a saláták közül, rántott, rakott és sok már magyaros étel mellé remekül illik, és szerintünk úgy a legfinomabb, ha friss, zsenge retek is kerül az uborka mellé.
1 db kígyóuborka
1 csokor hónapos retek
2 DL tejföl
1 ek ecet
1 gerezd fokhagyma
1 tk cukor
pirospaprika (opcionális)
friss kapor
Az uborkát és a retket alaposan megmossuk, és vékonyan legyaluljuk.
Az uborkát megsózzuk, és 30 percig hagyjuk állni.
A kaprot megmossuk, majd apróra vágjuk.
Miután az uborka levet eresztett, leszűrjük a levét, és alaposan kinyomkodjuk a zöldséget.
Az uborkát egy salátástálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, az ecetet, a zúzott fokhagymát, a cukrot és a kaprot, majd az egészet jó alaposan összekutyuljuk.
Kis tálkákban pirospaprikával és borssal meghintve tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…