A ropogósra sült csicseriborsó finom és egészséges alternatíva a popcornra, az egyetlen hibája, hogy nem lehet belőle eleget készíteni. 

Ma már nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a csicseriborsó, amit bármelyik nagyobb boltban gond nélkül beszerezhetsz. Ezek az apró golyók nemcsak humuszként,  krémlevesként és főzelékként finomak, de ropogós snackként is, amelyet bárki könnyen és gyorsan elkészíthet.

A csicseriborsónak nagyon enyhe, semleges íze van, éppen ezért remekül állnak neki az erős fűszerek, például a kurkuma, a római kömény, vagy a cayenne bors. A lenti alapreceptet bárhogyan variálhatod, csak a fantáziád szab határt a fűszereknek.

Sült csicseriborsó

40 g csicseriborsó konzerv (1 konzerv leszűrve)
3 teáskanál napraforgó olaj
0.5 teáskanál kurkuma
0.5 teáskanál só
0.5 teáskanál fűszerpaprika
1 csipet cayenne bors (ízlés szerint)

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Közben a csicseriborsót alaposan leszűrjük, megmossuk, a felesleges nedvességet papírtörlővel felitatjuk.

Egy tálban összekeverjük az olajat, a fűszereket és a csicseriborsót. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd mehet be a sütőbe.

10 percenként megrázogatjuk a tepsit, hogy a szemek egyenletesen süljenek meg. 30 perc pont elég, hogy szép aranybarnára és ropogósra készüljenek.

Nassolnivalóként is szuper, de salátára, sültek mellé is kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: