A tojással töltött sült paradicsom egy igazán ízes és látványos fogás, amelyet nem csak reggelire, de vacsorára is fogyaszthatunk. 

Egy klasszikus rántottánál kicsit munkásabb, az igaz, de a munka nagy részét a sütő végzi el, nekünk csak a paradicsomokat kell kivájni, és a tölteléket elkészíteni. Ha épp hétvége van, vagy a szabadságodat töltöd, és a hagyományos tojásos fogás helyett valami extrábbat készítenél, akkor töltsd meg a paradicsomot tojáskrémmel, bolondítsd meg egy-két extra fűszerrel, majd told a sütőbe, és hagyd, hogy a forró levegő tegye a dolgát.

Tojással töltött sült paradicsom

8 nagyobb paradicsom
4 tojás
100 g reszelt sajt
40 g zsemlemorzsa
őrölt piros paprika
só, bors
friss petrezselyem
olívaolaj

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A paradicsomokat megmossuk, konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. A tetejüket levágjuk, a belsejüket kivájjuk.

A tojást kikeverjük a reszelt sajttal, a zsemlemorzsával, a petrezselyemmel, a sóval, a borssal és az őrölt piros paprikával.

A tojásos keveréket a paradicsomba öntjük, majd meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.

Előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük a paradicsomokat. 5 perccel előtte, hogy kivennénk a sütőből, a kalapokat rátesszük a paradicsomokra. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: