A jól ismert és népszerű mac and cheese spenótos verzióban is elkészíthető, ami tutira nyerő lesz nálad, ha egyébként is szereted a zöld leveleket. 

Az amerikai sajtos tészta, a mac and chesse (macaroni and cheese) páratlanul finom fogás, igazi bűnös élvezet, amire nehéz nemet mondani. A sütőben készült alaprecept már önmagában is nagyon ízletes, ám ha csavarni szeretnél a dolgon, akkor csempéssz spenótot a tészta közzé. A sajtot viszont ennél a receptnél sem szabad sajnálni.

Spenótos mac and cheese

50 dkg kagylótészta (vagy szarvacska)
20 dkg edami sajt
20 dkg cheddar sajt
3 dl tej
2 dl tejszín
3 evőkanál finomliszt
350 gramm spenót (bébispenót a legjobb)
0.5 bögre zsemlemorzsa
só, bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
olaj

A sajtokat lereszeljük, fél bögrényit félreteszünk a tálaláshoz.

A tésztát sós, lobogó vízben elkezdjük megfőzni.

Míg a tészta fő, 3 evőkanál olajat felhevítünk, beleszórjuk a lisztet, világos zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről félrehúzzuk, lassan, folyton keverve felengedjük a tejjel, és hozzáöntjük a tejszínt is. Belekeverjük a sajtot, majd visszatesszük a tűzre, alacsony hőfokon addig kevergetjük, amíg a sajt felolvad. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a szerecsendióval.

Ha a tészta elkészült, leszűrjük és hozzákeverjük a masszához. Hozzáadjuk a spenótot, és az egészet addig kevergetjük, amíg megpuhulnak és összemennek a levelek.

Az egészet jól elkeverjük, majd tepsibe terítjük. A fél bögre zsemlemorzsát a maradék reszelt sajttal és 2 evőkanál olajjal elkeverünk, majd egyenletesen a tészta tetejére halmozzuk.

200 fokos sütőben, körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: