Ezerféle túrókrém variáció létezik, de nekünk még mindig a kapros verzió az egyik legnagyobb befutó.
Reggelizz úgy, mint egy király – tartja a mondás, ám nem mindenki engedheti meg magának, hogy a reggeli elkészítésével bíbelődjön a rohanó hétköznapokban. Éppen ezért olyan ételekkel érdemes elsősorban próbálkozni, amelyek ripsz-ropsz megvannak, és akár napokig is gond nélkül elállnak.
A kapros túrókrémmel például nincs túl nagy macera: előtte való este érdemes elkészíteni, aztán reggel már csak kikapni kell a hűtőből, megkenni vele egy szelet kenyeret, és már fogyaszthatjuk is.
A túrót és a margarint a készítés előtt 1-2 órával kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen.
A hagymát és a kaprot megtisztítjuk, és finomra vágjuk. Egy tálkába rakjuk őket felhasználásig.
Egy nagyobb tálkában alaposan elkavarjuk a vajat a túróval, majd hozzátesszük a tejfölt, és azzal is egyneművé keverjük. Lazítjuk vele a túrókrémet.
Ezután hozzátesszük a vágott hagymát és a kaprot, majd ízlés szerint sózzuk.
Egy két órát (vagy akár egy egész éjszakát) a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Kész is a kapros túrókrém, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…