Fotó: My Taste For Living
Ezerféle túrókrém variáció létezik, de nekünk még mindig a kapros verzió az egyik legnagyobb befutó.
Reggelizz úgy, mint egy király – tartja a mondás, ám nem mindenki engedheti meg magának, hogy a reggeli elkészítésével bíbelődjön a rohanó hétköznapokban. Éppen ezért olyan ételekkel érdemes elsősorban próbálkozni, amelyek ripsz-ropsz megvannak, és akár napokig is gond nélkül elállnak.
A kapros túrókrémmel például nincs túl nagy macera: előtte való este érdemes elkészíteni, aztán reggel már csak kikapni kell a hűtőből, megkenni vele egy szelet kenyeret, és már fogyaszthatjuk is.
A túrót és a margarint a készítés előtt 1-2 órával kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen.
A hagymát és a kaprot megtisztítjuk, és finomra vágjuk. Egy tálkába rakjuk őket felhasználásig.
Egy nagyobb tálkában alaposan elkavarjuk a vajat a túróval, majd hozzátesszük a tejfölt, és azzal is egyneművé keverjük. Lazítjuk vele a túrókrémet.
Ezután hozzátesszük a vágott hagymát és a kaprot, majd ízlés szerint sózzuk.
Egy két órát (vagy akár egy egész éjszakát) a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Kész is a kapros túrókrém, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…