Fotó: BBC
A tejszínes-kolbászos tészta pillanatok alatt elkészül és még gyorsabban el is fogy.
Ha szívesen ennél valami meleget vacsorára, de megcsúsztál az idővel, és már csak egy gyors fogás fér bele, akkor a tésztareceptek között érdemes keresgélni, hiszen a legtöbb könnyen és gyorsan elkészíthető, ráadásul kiadós is. A magyaros ízvilágú tejszínes-kolbászos tészta gyors, egyszerű és ízletes, és szinte biztos, hogy minden hozzávaló megtalálható hozzá a konyhádban.
40 dkg tészta
Sós, lobogó vízben feltesszük a tésztát főni.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk.
Összekeverjük a tejszínt, a paprikakrémet, a csípős paprikakrémet és a majoránnát.
Egy evőkanál olajon kevergetve megpirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük. Újabb 1 ek olajon megpirítjuk a kolbászt is. Ezután hozzáadjuk a tejszínes öntetet, reszelt sajtot, szalonnát és a meleg vizet.
Ha a mártás túl sűrű lenne, vizet adunk hozzá.
Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, majd a mártással összekeverve tálaljuk. Amennyiben nem fogyasztjuk el egyszerre a tésztát, csak az adagokra merjünk a mártásból, és mindenki saját maga forgassa össze. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Amint beköszönt a kánikula, nemcsak a ruhatárunkon, hanem a tányérunk tartalmán is érdemes változtatni. A…
Keresel egy különleges sült krumplit? Olyat, ami kívül ropogós, belül krémes? Ismerd meg a Jojo…
Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…
Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…
Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…
Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…