A gombás-baconos spagetti seperc alatt elkészül, így bármikor jó választás, ha idő szűkében szenvedsz. 

A tésztás ételeknek megvan a maga előnyük, sokan például azért kedvelik őket, mert gyorsan elkészíthetőek, és a különböző féle szószoknak köszönhetően remekül variálhatóak. A gomba ezerarcú étel, így a tésztához is remekül passzol, ám érdemes intenzíven fűszerezni, hogy finom, ízes legyen a végeredmény.

Gombás-baconos spagetti 

1 csomag spagetti
500 g csiperke gomba
6 szelet bacon
2 gerezd fokhagyma
5 dl alaplé
1 tk citromlé
1 dl tejszín
oregánó, bazsalikom
só, bors
parmezán
friss petrezselyem a díszítéshez

A tésztás sós, lobogó vízben felteszünk főni.

A gombát 1 cm-es vastagságúra felszeleteljük, a fokhagymát apró kockára vágjuk. A bacont kisebb csíkokra felvágjuk.

Egy nagyobb méretű serpenyőben a bacont ropogósra pirítjuk, ha kész, áttesszük egy papírtörlővel bélelt tányérra.

A bacon zsírjában 5-6 percig pirítjuk a gombát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és még fél percig pirítjuk.

Felöntjük az alaplével, majd megszórjuk a fűszerekkel, és hagyjuk felforrni.

Ha forr, mehet bele a tejszín, a citromlé, és a bacont is visszarakjuk a serpenyőbe. (Ha a mártás túl sűrű lenne, rakunk bele a tészta főzőlevéből.)

Ha a tészta al dente, leszűrjük, majd összekeverjük a baconos-gombás mártással. Parmezánnal és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Hirdetés: