Fotó: EatWheat
A paradicsomos-spenótos tészta gyors és egyszerű megoldás, ha csak fél óránk van az asztalra varázsolni valamit.
A tésztát szinte mindenki szereti, és a legjobb benne, hogy nagyon gyorsan és számtalan változatban elkészíthetjük. Most egy paradicsomos-spenótos változatot hoztunk, amely finom és tápláló, ráadásul egy megpakolt éléskamerában szinte biztos, hogy megtaláljuk a hozzávalókat.
1 csomag tészta
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g hámozott paradicsom
75 g sűrített paradicsom
10 dkg tömlős krémsajt
25 dkg spenót
10 dkg parmezán
bazsalikom
tört piros paprika
oregánó
só, bors
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.
Míg a tészta készül, összeállítjuk a szószt. Egy közepes méretű edényben olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk.
Ha felforrt, hozzáadjuk a krémsajtot, és addig kevergetjük míg el nem olvad a forró szószban.
Ezután hozzáadjuk a spenótot, és 2-3 percig kevergetjük, ameddig kissé meg nem fonnyad.
Ha a tészta al dente, leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd hozzákeverjük a szószhoz, megszórjuk parmezánnal, és forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…