Tészták

Gyors paradicsomos-spenótos tészta

A paradicsomos-spenótos tészta gyors és egyszerű megoldás, ha csak fél óránk van az asztalra varázsolni valamit.

A tésztát szinte mindenki szereti, és a legjobb benne, hogy nagyon gyorsan és számtalan változatban elkészíthetjük. Most egy paradicsomos-spenótos változatot hoztunk, amely finom és tápláló, ráadásul egy megpakolt éléskamerában szinte biztos, hogy megtaláljuk a hozzávalókat.

Paradicsomos-spenótos tészta

1 csomag tészta
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g hámozott paradicsom
75 g sűrített paradicsom
10 dkg tömlős krémsajt
25 dkg spenót
10 dkg parmezán
bazsalikom
tört piros paprika
oregánó
só, bors

A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.

Míg a tészta készül, összeállítjuk a szószt. Egy közepes méretű edényben olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.

Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk.

Ha felforrt, hozzáadjuk a krémsajtot, és addig kevergetjük míg el nem olvad a forró szószban.

Ezután hozzáadjuk a spenótot, és 2-3 percig kevergetjük, ameddig kissé meg nem fonnyad.

Ha a tészta al dente, leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd hozzákeverjük a szószhoz, megszórjuk parmezánnal, és forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc] 

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

19 óra ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago