A sütőtökös-cheddaros tészta kihagyhatatlan az őszi szezonban, hiszen nemcsak az íze, de már a látványa is felemelő. 

Mindegy, hogy milyen napszak, vagy évszak van, a tésztás ételeket egyszerűen lehetetlen megunni. A sütőtökös-cheddaros tészta még egy borongós őszi napot is képes feldobni, hiszen finom, szemet gyönyörködtető, és ami a legjobb benne, hogy az összeállításával sem kell sokat bajlódni.

Sütőtökös-cheddaros tészta

  • 40 dkg tészta 
  • 4 ek olíva olaj
  • 1 fej hagyma
  • 40 dkg sütőtök
  • bors
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 150 g vörös cheddar 
  • 2 dl tejszín

Felforrósítjuk az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.

A sütőtököt meghámozzuk, kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Összeforgatjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel, és lefedve kb. 30 perc alatt alacsony lángon  mártás állagúra főzzük.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük a fűszerpaprikával, és hozzákeverjük a tejszínt. Ezután mehet bele a lereszelt cheddar sajt, amit folyamatos keverés mellett beleolvasztunk a szószba. Botmixerrel pürésítjük. Ha túl sűrűnek érezzük, adjunk hozzá pluszt tejszínt, míg el nem érjük a kívánt állagot.

A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson leírt utasítás szerint. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd összeforgatjuk a sűrű szósszal és forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Vajling
Hirdetés: