Fotó: Mashed
A tejszínes-zöldborsós tészta tökéletes gyors vacsorának, hiszen ripsz-ropsz elkészül, finom és még laktató is.
Nem kell mindig túlzásba esni, ha egy tészta mártásáról van szó, néha ugyanis a legegyszerűbb dolgokból születnek a legfinomabb feltétek. A tejszínes-borsós tészta tökéletes példa erre, nem kell hozzá más, mint egy tetszőlegesen kiválasztott tészta, 2-3 dl tejszín, némi borsó, fűszerek és egy szép egészséges citrom. Ha ezek megvolnának, már indulhat is a főzés.
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.
Közben egy nagyobb méretű edényben felmelegítjük a tejszínt, majd lehúzva a tűzről beletesszük a borsót, valamint belereszeljük a sajtot. Visszatesszük a tűzre, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy kis szerecsendióval is megszórjuk.
Ha a tészta al dente, szűrjük le, reszeljük rá a citrom héját, és adjuk hozzá a citrom levét. Ezután forgassuk bele a szószba, és máris tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…