Fotó: Mashed
A tejszínes-zöldborsós tészta tökéletes gyors vacsorának, hiszen ripsz-ropsz elkészül, finom és még laktató is.
Nem kell mindig túlzásba esni, ha egy tészta mártásáról van szó, néha ugyanis a legegyszerűbb dolgokból születnek a legfinomabb feltétek. A tejszínes-borsós tészta tökéletes példa erre, nem kell hozzá más, mint egy tetszőlegesen kiválasztott tészta, 2-3 dl tejszín, némi borsó, fűszerek és egy szép egészséges citrom. Ha ezek megvolnának, már indulhat is a főzés.
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.
Közben egy nagyobb méretű edényben felmelegítjük a tejszínt, majd lehúzva a tűzről beletesszük a borsót, valamint belereszeljük a sajtot. Visszatesszük a tűzre, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy kis szerecsendióval is megszórjuk.
Ha a tészta al dente, szűrjük le, reszeljük rá a citrom héját, és adjuk hozzá a citrom levét. Ezután forgassuk bele a szószba, és máris tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…