A tejszínes-zöldborsós tészta tökéletes gyors vacsorának, hiszen ripsz-ropsz elkészül, finom és még laktató is. 

Nem kell mindig túlzásba esni, ha egy tészta mártásáról van szó, néha ugyanis a legegyszerűbb dolgokból születnek a legfinomabb feltétek. A tejszínes-borsós tészta tökéletes példa erre, nem kell hozzá más, mint egy tetszőlegesen kiválasztott tészta, 2-3 dl tejszín, némi borsó, fűszerek és egy szép egészséges citrom. Ha ezek megvolnának, már indulhat is a főzés.

Tejszínes-zöldborsós tészta

  • 500 g tetszőlegesen választott tészta
  • 300 ml tejszín
  • 75 g konzerv borsó
  • 100 g reszelt parmezán
  • 1 darab biocitrom
  • só, bors és őrölt szerecsendió

A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.

Közben egy  nagyobb méretű edényben felmelegítjük a tejszínt, majd lehúzva a tűzről beletesszük a borsót, valamint belereszeljük a sajtot. Visszatesszük a tűzre, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy kis szerecsendióval is megszórjuk.

Ha a tészta al dente, szűrjük le, reszeljük rá a citrom héját, és adjuk hozzá a citrom levét. Ezután forgassuk bele a szószba, és máris tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: