A zöldborsós-citromos spagetti receptjével nehéz mellényúlni, finom, laktató, ráadásul vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják. 

Imádjuk a különféle tésztás fogásokat, különösen, ha vagány, nem megszokott feltéttel készülnek. A citromos-zöldborsós elgondolás elsőre ugyan furcsának tűnhet, remekül tud működni, még úgy is, hogy mindössze három fő alapanyag szükséges hozzá: tészta, citrom és zöldborsó.

Zöldborsós-citromos spagetti

500 g spagetti tészta
500 g fagyasztott zöldborsó
1 darab biocitrom (fontos, hogy bio legyen, a héját is fel fogjuk használni a főzésnél)
2 gerezd fokhagyma
100 g vaj
só, bors
olívaolaj

A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni. Külön edényben a zöldborsót is feltesszük.

Amikor a tészta készül, egy lábasban a vaj felét és kb. 2 ek. olívaolajat felhevítünk. Közben egy külön tálkába belereszeljük a fokhagymát, a citrom héját, hozzáöntjük a citrom fél levét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az egészet hozzátesszük a felhevített vajhoz-olívaolajhoz.

1-2 kettőt hagyjuk rotyogni, majd a tészta főzőlevéből fél decit kimerünk, hozzáöntjük, és megvárjuk, hogy összeforrjon a mártás.

Ha a tészta és a borsó elkészült, mindkettőt leszűrjük, összekeverjük, majd hozzáöntjük a fokhagymás-citromos keveréket.

Hozzáadjuk a megmaradt vajat, majd az egészet alaposan elkeverjük, hogy a szósz mindenhol átjárja a tésztát. Parmezánnal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: