A cékla egy igazi vitaminbomba, a náthás őszi-téli hónapokban pedig különösen jól jön! Na és a céklalevessel. hogy álltok? Szeretitek? Remek! Akkor a legjobb helyen jártok!
Két igazán különleges recepttel kedveskedünk most nektek, ami egyrészt állati egészséges és igencsak finom is. És a legjobb, hogy gyorsan kész is van! Voilá!
Céklaleves joghurttal
Hozzávalók
- 30 dkg cékla
- 2,5 l húslevesalaplé
- 1 fej vöröshagyma
- étolaj
- 4 dl joghurt
- cukor
- bors
- só
Egy edényben olajat hevítünk, rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, megdinszteljük, majd jöhetnek a megtisztított, csíkokra vágott céklát, amelyet felöntünk húslevesalaplével.
Ha a cékla már éppen roppanósan puha, akkor belekeverjük a joghurtot, majd ízlés szerint sózunk, borsozunk és cukrozunk, ha szükséges.
Almás-céklakrémleves
- 2 közepes fej cékla
- 1 db nagyobb alma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 db babérlevél
- 6 dl zöldségalaplé
- só
- frissen őrölt bors
- tejföl és friss kapor a tálaláshoz
A céklát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, az almát pedig hámozás nélkül feldaraboljuk.
Közepes lángon feltesszük a zöldségeket ás az almát főni a babérlevéllel és a zöldségalaplével, és amikor már forr sóval és frissen őrölt borssal megszórjuk. Egészen addig főzzük, amíg a cékla meg nem puhul, ez körülbelül 20 percet fog igénybe venni.
A babérlevelet kiszedjük belőle, majd krémessé turmixoljuk levesünket. Tálaláskor érdemes egy kevéske tejfölt kanalazni a tetejére, és megspékelni egy kis kaporral. Nagyon guszta lesz, na és finom!