Kezdőlap Diéta & Egészség Nem kell mindig a legdrágább csodaszer, helyette ott a kapor!

Nem kell mindig a legdrágább csodaszer, helyette ott a kapor!

722
0
Hirdetés:

Mindenki a legkülönbözöbb egzotikus csodanövényeket keresi, holott néha érdemes lenne szétnéznünk a kertünkben és a saját házunk táján is. A kapor egy elfeledett növény, amely a hazai népgyógyászatban már évszázadok óta közismert. Kaprot ismételten az asztalokra!

A kapor ráadásul nem egy olyan növény, amelyért sok ezret kellene kiadnunk vagy órák hosszat keresgélni a legtrendibb, méregdrága bioboltokban. Nem mellesleg számos problémára megoldást nyújt, elmeséljük, hogy mikre!

Természetes rovarirtó

Ahelyett, hogy drága és nem mellesleg egészségtelen rovarirtókkal szennyeznénk a levegőt, gondoljunk a kaporra! A növényből készült olaj az emberi szervezet számára kifejezetten egészséges, ám a rovaroknak halálos méreg, sőt még az illóolaját is messzire elkerülik.

Bacik ellen 

Antimikrobiális hatása a fokhagymáéval vetekszik. A belekben képes meggátolni a káros baktériumok szaporodást, sőt régen sebgyógyításra is használták. Emellett a szájban megtelepedő bacik ellen is kiváló, friss leheletet eredményez.

Vitalizál, energiát ad

A-, B-, E-vitaminokban gazdag, és rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, például kalciumot, vasat, rézt, magnéziumot és cinket. Sőt, még folsavakban is bővelkedik. Egy igazi vitaminbomba!

Természetes inzulin

A fahéj mellett a kapormag is hatékony a kettes típusú diabétesznél. A kapormagban található eugenol elsegíti az inzulin termelődését a hasnyálmirigyben. Emellett a benne található vanádium is részt vesz a szervezet inzulinszabályozásában. A vanádiumnak emellett koleszterinszint csökkentő tulajdonsága is van. Elég hasznos fűszer a kapor, minket legalábbis meggyőzött!

Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház