A krémes paradicsomleves mindig telitalálat, nagyon finom és egészséges is. Egy saláta mellé, de akár egy tartalmasabb szendvics előtt is ideális. 

Nagyon szeretjük, bármikor meg tudjuk enni. Ez nem is véletlen, hiszen valószínűleg nem vagyunk ezzel egyedül. A paradicsomleves elkészítésének számos módja ismert, ott van például a menzai édes, betűtésztás verzió, de a sós, sajttal megszórt olasz ízvilágú krémes paradicsomleves is.

Ha nosztalgiázni szeretnék, akkor a menzai paradicsomlevest készítjük (természetesen betűtésztával), most azonban a sűrűbb, friss bazsalikomos receptet hoztuk el nektek. A paradicsom ráadásul azon zöldségek egyike, amelyik egészségesebb főve, mint nyersen, így pláne érdemes leves formájában elkészíteni.

Így főzz gyorsan olaszosan egy mennyei krémes paradicsomlevest, amiben nem fogsz csalódni!

Hozzávalók

Tegyünk fel az egyik fazékban vizet forrni. Mossuk meg a paradicsomokat, mindegyik tetejére vágjunk egy x-et és amikor a víz felforrt, dobjuk bele pár percre. Amint a héja kezd elválni, vegyük ki és hagyjuk kihűlni.

A másik fazékban kevés olajat forrósítsunk fel, nyomjuk bele a fokhagymát, és egy kicsit futtassuk meg benne, hogy még intenzívebb legyen az íze. Öntsük hozzá a passzírozott paradicsomot, sózzuk meg, és 5 perc alatt rottyantsuk össze.

Közben húzzuk le a paradicsomok héját, vágjuk apró kockákra. A bazsalikomot mossuk meg, és vágjuk apróra.

Öntsük a leveshez a krémsajtot, jó alaposan keverjük össze, vegyük le a tűzről.

Tálaláskor szórjuk meg a bazsalikommal és a paradicsommal.

Szükség szerint főzhetünk bele tésztát, és megszórhatjuk a tetejét reszelt sajttal.

Hirdetés: