A többféleképpen elkészíthető zellerkrémleves receptjével nem foghastz mellé. A zeller egészséges, erős vízhajtó és szuper méregtelenítő, náthás időszakban pedig különösen ajánlott a fogyasztása. Ha pedig igazán finoman akarjátok elkészíteni ezt a remek zöldséget, akkor párosítsátok körtével: a kettő együtt ugyanis nagyon finom!

A zellert sokféleképpen készíthetjük leves formájában, ám mivel igen intenzív, markáns íze van, érdemes picit lágyítani rajta. Ezért is van az, hogy a zellert mindig valamivel kombinálva használjuk, gondoljunk csak a húslevesre, ahol egész keveset rakunk bele, mégis meghatározó a leves ízvilágában.

A zeller lágyítására használhatunk krumplit, de különböző gyümölcsökkel társítva is elérhetjük a kívánt hatást. Sokféle gyümölcs alkalmas erre a feladatra: alma, körte vagy a birsalma is remek megoldás. Egyébként a gyümölcs és krumpli duója együtt is bevethető opció a zellerkrémleves tökéletes kivitelezéséhez.

Mivel már a boltokban is elérhető a körte, arra gondoltunk, ezzel próbáljuk most ki a zellert.  A leveshez szinte minden megvan, amit egy sarki zöldségesnél is könnyűszerrel beszerezhetünk, és mindössze 20 perc alatt kész.

Hozzávalók

egy nagy zeller, legalább 40 dkg
4 db körte
3 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3-5 cm gyömbér
1 l zöldség alaplé

bors

Az olajon megdinszteltem a hagymát, ügyelve, hogy ne barnuljon meg. Közben hozzáadtam az összenyomott fokhagymát, a lereszelt gyömbért, majd amikor a hagyma már puha volt, belekerült a fazékba az apró kockákra vágott zeller és a meghámozott, feldarabolt körte is. Felöntöttem a zöldséglevessel őket, megsóztam, és kb. 25 percig főztem, amíg a zeller puha nem lett. Ekkor merülő mixerrel leturmixoltam a levest, megborsoztam kissé, és már készen is voltam. Tálaláshoz ropogósra sült bacont ajánlok mellé.

+1 érdekesség

A zeller amellett, hogy remek méregtelenítő, más pozitív hatással is bír. Úgy hírlik, aki sok zellert eszik az több nőt csábíthat el: ez a zöldség ugyanis kiváló hatással van a férfi potenciára is.

Hirdetés: