Kezdőlap GasztoTech A Sencor kontaktgrillje bitang jól teljesít

A Sencor kontaktgrillje bitang jól teljesít

935
0
Hirdetés:

Bár nekünk nincs nyár grillezés nélkül, akkor sem kell megijedni, ha nincs elég placc a sütögetéshez vagy az idő fordult borúsra: mutatunk egy készüléket, amivel a konyhában is nyugodt szívvel grillezhetünk, ráadásul bitang jól teljesít. 

A nyári grillezős estéknek olyan hangulata van, hogyha lehetne, mi minden nap megismételnénk: a ropogó parázs, a szálló füst és a szúnyogok – ezek mind a grillezés alapkellékei.Bár imádjuk a fával és faszénnel sütögetés egész rituáléját, ez a fejezet most nem erről szól, hanem az elektromos grillsütőkről. Ezek a készülékek szó szerint életmentőek, ha nincs kedvünk a tűzgyújtáshoz vagy csak egyszerűen nem kegyes hozzánk az idő.

A faszenes szalonnasütéstől picit eltávolodva, volt szerencsénk kipróbálni a Sencor csúcskategóriás készülékét, amelytől leesett az állunk. Az SBG 6650BK névre hallgató kontaktgrill már látványra is igen megkapó, és mitagadás az exkluzív üveg design pazarul fest a konyhaasztalon. A grillsütő praktikus módon három helyzetben is használható: 90 fokban, amikor csak egy felületünk van sütni, és 180 fokban, ha több alapanyagot szeretnénk elkészíteni. Ha pedig egy finom melegszendvicsre vagy paninire vágyunk, ez sem okozhat gondoz: ilyenkor csupán rá kell zárni a grillezendő anyagra a fedelet.

Mondanunk sem kell, hogy mi mindkét felületet “kezelésbe vettük”, és az ajánlottak alapján a sima részen a zöldséget, a hullámoson pedig a húst sütöttük – bár igaz, ami igaz, akkora adagot készítettünk, hogy a húsok grillezését végül a sima felületen is kipróbáltuk.

sencor
Készülőben a husik

Természetesen mind a húsok, mind a zöldségek sütését megelőzte az elmaradhatatlan pácolás, ami nélkül nem is grillezés, a grillezés. Igyekeztünk minden szabályt betartani, már az előző nap este bepácoltuk a husikat, így a az első és legfontosabb szabályt ki is pipáltuk. A csirkemell rozmaringos, míg a tarja mustáros-fokhagymás pácot kapott. Ami a gombát és a cukkinit illeti, azokat csak a sütés előtt fél órával fűszereztük be, mégpedig úgy, hogy jó alaposan bedörzsöltük a kertből, frissen szedett fűszernövényeinkkel.

sencor
És a zöldségek…

Szerintünk irtó guszták lettek, és a sütési időre sem lehetett panaszunk: a zöldségek 10 perc alatt elkészültek, míg a csirkemell 15 perc, a tarja pedig 25 perc alatt sült ropogósra. Amit még fontos kiemelni, hogy egyáltalán nem volt szükségesünk olajra a sütéshez, ugyanis a tapadásmentes, integrált fűtőspirállal ellátott grillsütőlapokhoz semmi sem ragadt vagy égett oda.

sencor
Lőttünk egy képet a végeredményről is.

Bár a sütésben a Sencor grillsütője messze átlagon felül teljesített, volt egy pont, ahol bizonyosak voltunk, hogy el fog bukni a készülék. Ez pedig a tisztítás része volt, ugyanis már előre tartottunk tőle, micsoda munka lesz, hogy újra vállalható formába varázsoljuk a készüléket. Aztán csak néztük, amikor 5 perc alatt tisztára suvickoltuk, és szebb lett, mint újkorában. A grillsütő lapjai egyébként egy az egyben levehetőek, s bár mi kézzel mostuk el, mosogatógépben is tisztíthatóak.

sencor
Szebb, mint újkorában.

A készülék fogyasztói ára 56990 Ft, amivel egyik irányba sem lóg ki a hasonló tudású készülékek közül. A kevésbé csúcskategóriás készülékek között nyilván akadnak olcsóbb egyedek is, de nálunk a Sencor kontaktgrillje kiállta a próbát: finomat készített, a tisztítása is rendben volt és még szuperül is néz ki. Kell ennél több?

Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház