zsebi
Forrás: Dinig Guide
Hirdetés:

A Bartók Béla úton múlt héten megnyitott Zsebi hangulatosabb már nem is lehetne, olyan mintha egy mesebeli karácsonyi cukrászdába lépnénk be, melyben csodaszép bejglik, frissen sütött kalácsok és egy méretes diótörő-figura teszi igazán ünnepivé az újonnan nyílt pékség hangulatát. 

Míg a többség kénytelen bezárni, addig mások inkább kinyitnak. Utóbbit tette a Déryné bisztró tulaja, Kovács Kristóf is, aki gondolt egyet, és felavatta Zsebi névre keresztelt pékségét, amelyhez a Déryné konyhás műhelye szolgáltatja a finom falatokat.

A francia vonulatokkal bíró pékség a nyáron rendkívül nagy népszerűségnek örvendő Kő Fagyi? helyén nyílt meg, ám nem kell aggódni, ahogy beköszönt a jó idő, a fagyizó is visszatér. Addig is viszont itt ez a hangulatos pékség, amely Karácsony idejére megtelt autentikus bejglikkel, pihe-puha kalácsokkal és friss illatos kenyerekkel.

A pop-up pékség egyelőre limitált számú finomságokkal várja a belátogatókat, ám a választékra még így sem lehet panaszunk. A kínálatban találhatunk: kovászos kenyereket és bagetteket (580–1280 Ft), bécsi diós és mákos bejglit (2980 Ft), csokis és diós babkát (2980 Ft), csokis, pisztáciás és diós csigát, croissant-t, túrós batyut (490–890 Ft) és a portugálok kedvencét, a pastel de natát (200 Ft). Emellett az italokra is gondolt Kristóf, ugyanis kérhetünk elvitelre olasz pörkölésű kávét, Zhao Zhou teákat, forró csokit, de akár fűszeres forralt bort is.

zsebi
Forrás: Dinig Guide

Apropó Zsebi… akiben felötlött volna a kérdés, hogy a pékség vajon honnan kapta a nevét, annak megsúgjuk, hogy a névadó nem volt más, mint Kristóf kutyája, egy mentett foxi, aki bármikor képes felvidítani gazdiját.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház