Talán a világon nincs olyan megosztó zöldség, mint a kelbimbó, pedig a sütőben sült változatával nagyon sokakkal meg lehetne szerettetni még ezt a mostoha ételt is. 

A kelbimbó a keresztesvirágúak családjára tartozik a karfiollal, a brokkolival és a salátával egyetemben, ám előbbiekkel ellentétben közel sem örvend akkora népszerűségnek. Ennek legfőbb oka talán az, hogy életünk során először a menzás híg húslevesben úszkálva találkozunk vele, amely finoman szólva sem hozza meg az ember kedvét.

Minden előítélet ellenére is érdemes próbálkozni a kelbimbóval, amelynek egyik legfinomabb formája, ha sütőben megsütjük és tejföllel tálaljuk.

sült-kelbimbó | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Fotó NYT Cooking

Hozzávalók

  • 500 gramm kelbimbó
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 2 csipet nagy szemű só
  • 2 deciliter tejföl

 

A kelbimbókat először megtisztítjuk, majd szárukat levágjuk.

A sütőt előmelegítjük 200  fokra. A kelbimbókat addig egy tálba helyezzük, majd bőségesen meglocsoljuk olíva olajjal és megszórjuk nagy szemű sóval.

Alaposan összekeverjük, hogy mindenütt egyenletesen bevonja őket az olaj.

A kelbimbókat sütőlappal bélelt tepsibe helyezzük, majd a sütőbe tolva egészen addig sütjük, míg kívülről kissé meg nem pirulnak, belül pedig puhák nem lesznek.

Hideg tejföllel kínálva a legfinomabb, de ha van kedvünk és időnk sajtmártást is készíthetünk hozzá.

Kész is a finom és egészséges sült kelbimbó, jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: