Olcsó, egészséges és különleges – ilyen fogás a csicsókakrémleves, amely pikk-pakk kész, és remek választás egy meleg baráti beszélgetéshez. 

A méltatlanul mellőzött csicsókából selymes krémleves készíthető, méghozzá pillanatok alatt. Az említett zöldség remek társ a fogyókúrában, hiszen hosszú időre eltelít, emellett pedig a cukorbetegek étrendjébe is remekül beilleszthető, ugyanis a benne lévő inulin segíti a vércukorszint stabilizálását.

A csicsókakrémleveshez remekül passzol a reszelt sajt, a bacon és a kolbász is.

csicsókakrémleves
Fotó: Rouxbe

Hozzávalók

  • 80 dkg csicsóka
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • negyed zellergumó
  • 1 l víz
  • 2 dl tejszín
  • fél kk szerecsendió
  • fél kk őrölt kömény
  • só, bors
  • 30 dkg sonka

A csicsókát hámozzuk és mossuk meg alaposan, és daraboljuk 1-2 centis szeletekre.

Magas falú edényben hevítsünk étolajat, majd pirítsuk meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát. Amint egy kevés színt kap, adjuk hozzá a feldarabolt csicsókát, zellert, majd öntsük fel körülbelül 1 liternyi vízzel. Ízlés szerint sózzuk, majd fedjük le, és főzzük puhára a zöldségeket.

Ha a csicsóka és a zeller megpuhult, vegyük le a tűzről, és botmixerrel turmixoljuk teljesen selymesre. Adjuk hozzá a tejszínt és a fél kávéskanálnyi szerecsendiót, őrölt köményt, majd forraljuk újra.

Kész is a mennyei csicsókakrémleves: tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal és pár perc alatt megpirított, hajszálvékonyra szelt sonkával!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!