A húsmentes fasírtok nagy kedvenceink, ám a répával készült brokkolifasírt kimaradt a repertoárból. Egészen mostanáig.
Mi az: könnyen, változatosan elkészíthető, pillanatok alatt átsül és nem lehet megunni? Hát persze, hogy a zöldségfasírt! Készíthetjük cukkiniből, lilakáposztából (!), céklából vagy mondjuk brokkoliból is. Utóbbihoz mutatunk most egy receptet!
Hozzávalók
- 30 dkg brokkoli
- só
- 15 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
- 2 db zsemle
- víz
- 2 db tojás
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 dl olaj
A brokkolirózsákat sós vízben megfőzzük. Ha kész vannak, leszűrjük, majd aprítógépben összetörjük.
Beáztatjuk a zsemlét egy kevés langyos vízbe, kinyomkodjuk belőle a vizet, majd egy tálba tesszük. Hozzáütjük a tojást, beletesszük a kihűlt brokkoli pépet, a lereszelt sárgarépát, a sót és borsot, és a fokhagymát is belereszeljük. Kézzel alaposan összedolgozzuk az egészet.
Ha túl lágynak érzékeljük, akkor mehet hozzá még egy kevés zsemlemorzsa is. A lényeg, hogy olyan állaga legyen, amiből csinos kis golyókat formázhatunk.
A kész fasírtgolyókat kicsit kilapítjuk, meghempergetjük zsemlemorzsában, és nem túl forró, félbő olajban kisütjük. Nagyon hamar elkészül, már akkor kész van, ha egy kicsit megpirult.
A brokkolifasírt kínálható hús helyett, vagy köretként, de mártogatós mellé is több mint jó választás. Kész is van az isteni répával készült brokkolifasírt, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]