Hirdetés:
Vájling.hu Webáruház

Ha a leves és a főzelék nem tartozik a kedvenceid közé, akkor sem kell aggódni, az ezerféleképpen variálható karalábé ugyanis töltött formában is nagyon ízletes. 

A nyersen is rendkívül finom zöldséget többnyire levesnek és főzeléknek készítjük el, de ha akad a piacon zsenge karalábé, akkor a töltött verzióval is érdemes próbálkozni. Bár a töltött karalábénak rengeteg változata van, ha fűszeres darált hússal töltöd, és a végén sok sajttal is megszórod, akkor biztosan senki nem marad éhen.

Hozzávalók

6 nagy db karalábé
40 dkg darált sertéshús
20 dkg zöldségkeverék
15 dkg füstölt szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
1 ek napraforgó olaj
15 dkg sajt
ételízesítő ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma
oregánó ízlés szerint
10 dkg sűrített paradicsom

 

A hagymát felkockázzuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A szalonnát kevés olajon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a hagymát, és együtt dinszteljük őket. Ezután hozzátesszük a darált húst, majd ha kifehéredett, akkor fűszerezzük, beletesszük a tört fokhagymát, majd hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket, és együtt pároljuk.

Amikor a zöldség megpuhult, és a leve is nagyrészt elpárolgott, hozzáadjuk a paradicsompürét, és újraforraljuk.

Amíg a darált hús készül, előkészítjük a karalábét: megpucoljuk, kivájjuk a közepét, kb. fél centis széleket hagyva (a közepét ne dobjuk el, tökéletes karalábé-krémlevesnek!)

Egy hőálló tálat kiolajozunk, a karalábékat megtöltjük a raguval, majd beletesszük a tálba. Kevés, kb. fél dl vizet öntünk alá, és fóliával letakarva, előmelegített sütőben kb. 30 percig pároljuk. Ezután a fóliát levesszük, és ha a karalábé megpuhult, reszelt sajttal megszórva addig sütjük, amíg a sajt egy kicsit ráolvad és rápirul.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház