Hirdetés:

A habos tejbegríz lazább, könnyedebb állagú, mint a klasszikus változat, és igazán remek választás, ha ennénk valami finom, habos nyalánkságot.  

A tejbegríz örök klasszikus, ami ha máshonnan nem is, a suli menzájáról biztosan ismerős. Jó eséllyel mindenki emlékszik még arra, amikor a konyhásnéni óriás merőkanállal merte ki a kondérból a tejes finomságot, majd szórta rá a cukorral elkevert kakaót.

Bár a menzás verziót is kedveltünk, létezik egy extrább változat, amely lazább, könnyebb állagú, mint az eredeti, és legalább olyan finom is.

Habos tejbegríz 

1 liter tej
7 evőkanál búzadara
3 db tojás
3 evőkanál kristálycukor
A tetejére:
fahéjas cukor

1 liter tejből és 7 evőkanál búzadarából híg tejbegríz főzünk: a tejet feltesszük forrni. Hozzáadjuk a búzadarát, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Lassan forraljuk 5 percig, közben kevergetjük. A végén a cukrot és a sót is hozzáadjuk.

Ezután 3 tojás sárgáját ízlés szerint kikeverünk kristálycukorral (kb. 3 evőkanál). 3 tojás fehérjét kemény habbá verünk.

A grízt lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tojássárgájás-cukros keveréket, majd visszatesszük a tűzre és 1 percig forraljuk.

Ismét lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a felvert tojásfehérjét is, visszatesszük a tűzre és ismét 1 percet forraljuk.

Tányérba vagy pohárba töltjük, majd fahéjas cukorral megszórjuk a tetejét. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház