A krumplipürét többek között azért is szeretjük, mert egyszerűsége ellenére egy kis rafinériával nagyon különlegessé is varázsolható. 

Ugyan a hagyományos tört burgonya is nagyon finom, ha ennél azért kicsit extrábbra vágynál, akkor van egy jó hírünk: a krumplipüré az egyik legjobban kombinálható köret, ami csak létezik, a variációk tárháza végtelen, és már egy apró kis változtatással, mind kinézetében, mind pedig ízében egy egészen másik ételt kaphatunk. Ezúttal kéksajttal bolondítottuk meg a klasszikus köretet.

Kéksajtos krumplipüré

1 kg burgonya
2 dl tej
7 dkg vaj
7 dkg kéksajt

metélőhagyma a díszítéshez

A burgonyát alaposan megmossuk, majd bő sós vízben feltesszük főni.

Amikor a villa már könnyen belemegy, leöntjük róla a vizet. Érdemes jeges vízbe tenni pár percre, mert így nagyon egyszerűen lehúzhatjuk a héját.

A burgonyát megpucoljuk, majd kézi krumplinyomó segítségével összezúzzuk. Hozzáöntjük a tejet, és krémes állagúra keverjük.

A vajat jól összedolgozzuk a sajttal, hozzáadjuk a krumplihoz, és az egészet jól összedolgozzuk.

Ízlés szerint sózzuk, majd a tetejét megszórjuk az apóra vágott metélőhagymával. Azonnal tálaljuk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: