A tepsiben sült karfiol önmagában is nagyon ízletes tud lenni, hát még ha egy kevés chili és lime is kerül rá! 

A karfiol az egyik kedvenc alapanyagunk, hiszen egy viszonylag gyorsan és könnyen elkészíthető zöldségről van szó, amit variálni is remekül lehet: készülhet belőle leves, rakott egytálétel, csőben sült, főzelék vagy épp köret is.

A tepsiben sült változatnak millió es egy féle változata létezik, és mindegyiket elképesztően egyszerű elkészíteni, alig van velük munka és mosogatnivaló, így akár hétköznap este, munka után is könnyen összedobhatjuk őket.

Íme az egyik kedvenc receptünk, amit a chili és a lime párosa tesz igazán különlegessé.

Chilis, lime-os sült karfiol

1 nagy fej karfiol
3 ek olívaolaj
chili
füstölt paprika
fokhagymás só
vöröshagymapor
cayenne bors
1 lime leve

A recept nagyon egyszerű. Első lépésként a karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, alaposan megszárítjuk, majd a rózsákat félbevágjuk.

A sütőt előmelegítjük 220 Celsius fokra.

A fűszereket elkeverjük az olívaolajban, majd a kapott fűszeres olajban meghempergetjük a rózsákat úgy, hogy mindenhol alaposan bevonja a máz.

A karfiolokat sütőpapírral bélelt tepsin elrendezgetjük, majd az előmelegített tepsibe tesszük, és körülbelül 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. 20 perc elteltével érdemes átforgatni a karfiolokat, hogy mindenhol egyenletesen piruljanak.

Ha megpirultak a rózsák, akkor kivesszük őket a sütőből, meglocsoljuk egy lime levével, és azonnal, forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!