A tonhalas-majonézes tésztasaláta készítése nagyon gyors és egyszerű folyamat, kezdők is bátran próbálkozhatnak vele. 

A tésztasaláta rendkívül sokoldalú és sokféleképpen variálható fogás, amit munka után, hétköznap is könnyen összedobhatunk. A tonhalas-majonézes tésztasaláta hatalmas kedvenc, tálalhatjuk ízlés szerint olíva bogyóval, illetve pár csepp citromlé ennek sem fog ártani.

Tonhalas-majonézes tésztasaláta

1 csomag tészta
250 g tonhal
opcionális 15 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
20 dkg majonéz
30 dkg tejföl
3 ek mustár
1 ek citromlé
só, bors

A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni. 

Forrásban lévő sós vízben puhára főzzük a zöldborsót, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.

A tejfölt simára keverjük a majonézzel, a mustárral, és ízesítjük 1-2 ek citromlével és egy kevés sóval és borssal.

A leszűrt tésztát összeforgatjuk a villával összetört tonhallal és zöldborsóval. Ízlés szerint friss petrezselyemmel tálaljuk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: