A fetás-paradicsomos tészta receptjére szó szerint rákattant az internet, és nem nehéz megfejteni, mi a siker titka.
Következő receptünk főszereplői a sült paradicsom, a feta sajt, a fokhagyma és a tészta, amelyek már első hallásra is nagyon passzolnak egymáshoz. A tésztaszósz titka csupán annyi, hogy minden alapanyagot a tepsire kell halmozni, sütőben megpirítani, majd alaposan összetörni, hogy a sült feta a paradicsom levével együtt krémes állagot kapjon.
A recept egyébként a TikTokon terjedt el, azóta pedig szó szerint letarolta az internetet, a gusztusos és gyorsan elkészíthető, könnyed fogásért kisebb túlzással élve, de bolondulnak az emberek.
Hozzávalók
- 250 g koktélparadicsom
- 250 g feta sajt
- 200 g tészta
- 6 gerezd fokhagyma
- oregánó
- bazsalikom
- olíva olaj
- só, bors
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd fogunk egy tepsit, és a sajtot középre elhelyezzük, köréje pedig a koktélparadicsomokat. Az egészet olívaolajjal meglocsoljuk.
Rátesszük a fokhagymákat, a fűszereket, és mehet is be a sütőbe 25-30 percre.
Míg a sajt és a paradicsom sül, a tésztát a csomagolásán található utasítások alapján megfőzzük.
Amint megsültek a paradicsomok, egy villa segítségével megtörtjük és alaposan összekeverjük a sajttal és az olajjal. Ebből lesz a fincsi szósz, amivel már nincs is más teendő, csupán, hogy hozzákeverjük a tésztához.
Kész is a mennyei fetás-paradicsomos tészta, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]