A zellerkrémleves ízletes és laktató fogás, ráadásul hamar el lehet készíteni, és kedvedre variálhatod a levesbetéteket.
A zeller több olyan tulajdonsággal is rendelkezik, amely miatt érdemes rendszeresen fogyasztani: szerves nátrium, kalcium, foszfor, vas, magnézium, kálium és néhány nyomelem is megtalálható benne, továbbá serkentőleg hat a veseműködésre, így vízhajtásra is kiváló. Az egyik legegészségesebb zöldség ráadásul nemcsak a húslevesbe és a Waldorf-salátába jó, isteni krémleves is készíthető belőle, amely pikk-pakk elkészül, és igazán felmelegít a hűvös napokon.
Zellerkrémleves
4 db zeller
2 l víz
só ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
chilipehely ízlés szerint
2 dl főzőtejszín
A zeller megmossuk, megtisztítjuk, közepes méretű kockákra vágjuk, majd megfőzzük annyi vízben, amennyi ellepi.
Ha megpuhult, hozzászórjuk a szerecsendiót és a chilipelyhet, majd turmix segítségével simára turmixoljuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt, és még egyszer újraforraljuk.
Tálalhatjuk levesgyönggyel, pirított bacondarabokkal vagy reszelt sajttal is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]