A gyors főzés mindig nyerő, főleg ha az embernek nincs ideje órákat a konyhában sürgölődni, a ripsz-ropsz kész bableves receptje például pont ilyen alkalmakkor jöhet jól!
A bablevesnél laktatóbb levest nem is nagyon tudunk elképzelni, ám mint többségében az ilyesfajta ételek, sajnos ez is hosszú főzési időt igényel. Van azonban egy-két trükk, amivel még ezek az időigényes ételek is gyorsan az asztalunkra kerülhetnek.
A bableves többnyire nem a gyorsaság jegyében szokott készülni, ám szükség néha törvényt bont, és ilyenkor jöhetnek a gyors receptek, mint például ez is itt. Ha egészségesebb verzióra vágyunk, akkor hús nélkül is elkészíthetjük – ebben az esetben még gyorsabban kész lesz -, és ilyenkor csupán a jó fűszerezésre kell odafigyelnünk.
Természetesen azért ez a recept sem 20 perces, de a többi bablevesessel ellentétben, nem igényel egy fél napot az elkészítése.
Hozzávalók
- 1 kg főtt tarja
- 1 szál kolbász
- 3 szár sárgarépa
- 2 szár fehérrépa
- csipetke
- 3 dobozkonzerv bab
- 3 db babérlevél
- só
- olaj
- liszt
- pirospaprika
- fokhagyma
A tarját felkockázzuk, majd babérlevéllel és sóval együtt szépen feltesszük főni. A forrástól számított 20 perc múlva beletesszük a karikára vágott zöldségeket, és körülbelül 1 órán át főzzük.
Ezután beleteszem a babot, a csipetkét és a karikára vágott kolbászt, majd kb. 20 perc múlva berántjuk: 1/2 dl olajból és 1,5 evőkanál lisztből világos rántást készítünk, majd beletesszük a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. A levesbe öntjük, összeforraljuk, és már tálalható is a leves.
[sc name=”facebook” ]