Gyerekként hadilábon álltunk ezzel a zöldséggel, de miután rájöttünk, hogy finoman is el lehet készíteni, azóta a kelbimbó főzelék az egyik kedvencünk. 

A kelbimbó nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, talán azért, mert a többség nem igazán tudja, mihez is kezdjen vele. Pedig, ha van egy kis kreativitásunk, és ismerjük a fortélyait, akkor bizony nagyon sokféleképpen elkészíthetjük a kelbimbót.

Mivel már beszéltünk róla, hogy leves formájában, hogyan is érdemes hozzákezdeni, most azt nézzük meg, hogyan fest főzelékként!

8_kelbimbo-fozelek | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Fotó Kitchn

Hozzávalók

500 g kelbimbó
200 g burgonya
1 l víz
2 db leveskocka
2 db babérlevél
0,5 kávéskanál őrölt feketebors
0,5 kávéskanál őrölt kömény
0,5 kávéskanál fokhagymasó
0,5 kávéskanál só
1 evőkanál sertészsír
2 evőkanál 12%-os tejföl
3 evőkanál keményítő
1 teáskanál mustár

 

A zsírt felolvasztjuk, majd kb. 5 perc alatt szépen lepirítjuk a kelbimbót.

Ha megpirultak, hozzá öntünk 1 liter vizet, és a 2 babérlevelet, majd a 2 leveskockát is hozzáadjuk. Kb 15 perc alatt félpuhára főzöm.
Miután kivettük a babérleveleket, hozzáadjuk a felkarikázott burgonyát és a többi fűszereket, és tovább főzzük még kb. 15 percig.

A főzelék sűrítéséhez kiveszünk a főzőléből 2 szedőkanállal, majd mixerben összekutyuljuk a tejföllel, a mustárral és a keményítővel. Utána a keveréket szépen hozzáöntjük,és egy perc még tovább főzzük.

Kész is a kelbimbó főzelék, jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: