A palacsinta nagyok és kicsik kedvence, a zserbó pedig a karácsony elmaradhatatlan kelléke, de mi van akkor, ha a két kedvenc egy fogásban egyesül? Zserbós palacsinta recept következik. 

A karácsonyi desszertek sorában a zserbó abszolút toplistás, még annak ellenére is, hogy időigényes az elkészítése. Aki nem szeretné kihagyni a zserbó ízvilágát, ugyanakkor órákat sem akar rostokolni a konyhában, annak ott a pofonegyszerű zserbós palacsinta, ami az ünnepi reggelikre is jó választás.

Nagyon sok időt és energiát spórolhatunk meg azzal, ha a hagyományos tésztalapot palacsintatésztával helyettesítjük, csupán arra kell figyelni, hogy a baracklekvár, a dió és a csokoládé ne maradjon el!

 | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Nem muszáj torta formájában egyenként is elkészíthetjük Fotó Marie Claire

Hozzávalók

Hozzávalók a palacsintához:

  • 80 dkg liszt
  • 8 tojás
  • 15 dkg darált dió
  • 6 dl tej
  • 6 dl víz
  • olaj a sütéshez
  • 1 zacskó sütőpor

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált dió
  • 50 g kakaópor
  • 50 g porcukor
  • 2-3 dl sárgabaracklekvár
  • 15 dkg étcsokoládé
  • Dekoráláshoz egész dió szemek

 

Elkészítése:

A tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a folyadék felét, az összes lisztet és a sütőport, és sz egészet szépen elkeverjük csomómentesre.

Ezután adagoljuk hozzá a többi folyadékot és addig keverjük, amíg homogén, tejszínnél picit sűrűbb masszát nem kapunk. A palacsintákat a jól bevált formában kisütjük.

A kakaóport összekeverjük a porcukorral.

A torta összeállításához lerakunk egy palacsintát, megkenjük lekvárral, majd jöhet a következő: ráhelyezünk egy másik palacsintát, megkenjük cukrozott kakaóporral, ráhelyezünk egy harmadik palacsintát, megszórjuk darált dióval. Egészen addig így folytatjuk, míg el nem fogy a palacsinta,

Ekkor az étcsokoládét mikróban vagy vízgőz felett felmelegítjük, és ráfolyatjuk a palacsinta-tortára. Ha szeretnénk, még dióval is dekorálhtjuk!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: