lencse-krémleves
Fotó: The Cozy Apron

A lencse krémleves amellett, hogy nagyon ízletes, a babona szerint még sok szerencsét is hoz nekünk az új esztendőben. 

A modern életvitel mellet már közel sem bírnak akkora jelentőséggel a babonák, ám az újévi lencseevés még napjainkban is népszerű: a lencse a szerencse és a pénz szimbóluma, így a hagyomány szerint minél többet eszel belőle, annál több szerencse és gazdagság jön a házhoz.

Ha nem vagy babonás, a lencsét akkor is érdemes fogyasztani, ugyanis nagyon jó szénhidrátforrás, tele van fehérjével, szóval kifejezetten egészséges is.

lencse-krémleves | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Fotó Loving it Vegan

Hozzávalók 

  • 2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0.5 tk őrölt kömény
  • 3 doboz konzerv lencse
  • 1 tk szárított majoránna
  • 2 db húsleveskocka
  • 4 dkg száraz kolbász
  • 1.5 dl cukrozatlan habtejszín
  • bors

 

Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Megszórjuk őrölt köménnyel, néhány percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről.

Fogjuk a lencsét, leszűrjük és lecsepegtetjük, majd félreteszünk belőle 4 ek-nyit, a többit a hagymás keverékhez adjuk a szárított majoránnával és a leveskockákkal egyetemben. 7,5 dl vízzel felöntjük, felforraljuk, azután közepes lángon körülbelül még 10 percig főzzük.

Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a hámozott, vékonyan felkarikázott kolbászt.

A leves alatt elkapcsolja a gázt, hozzáadjuk a tejszínt, és botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, mély tányérokba merjük, és a ropogós kolbászkarikákkal tálaljuk.

Kész is a lencse krémleves, jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: