Kevés hozzávalóból is könnyen elkészíthető ezt a serpenyőben sült sertésszeletet. A hangsúly végig a sertéshús nagyszerű izén van, amely tökéletesen kombinálható erősebb fűszerekkel is, ha valaki a markánsabb ízeket kedveli.
Ezzel a szinte “pár” perc alatt, gyorsan elkészíthető receptünkkel az egyik kedvenc fogásunkat szeretnénk nektek bemutatni nektek. A magyar konyhában a karaj sütése magában is isteni, de mi most egy pici liszttel megbolondítottuk az egészet.
Hozzávalók 4 személyre
4 db sertés karaj ( csontozott )
1,5 csésze étolaj
só ( lehet fokhagymás is)
őrölt fekete bors vagy tarka bors
2,5 ek liszt
A karaj szeleteket mosd meg, csepegtesd le. Mind a két oldalát sózzuk és borsozzuk meg, majd óvatosan hintsük meg liszttel. (ne forgassuk bele). Egy serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olajat és óvatosan tegyük bele a szeleteket. Ezeket kb 4,5 perc alatt barnára sütjük. Amikor barna a hús széle, fordítsuk meg a másik oldalra. Süsd tovább 4,5 percig.
Extra íz érdekében, szárított fűszernövényeket tegyünk a lisztbe – mi petrezselyemmel kedveljük – és azzal szórjuk meg a nyers hússzeleteket.
Köretnek szinte bármit elvisel, de mi most a tormás krumplipürét ajánljuk nektek!
Jó étvágyat!